Четвер, 28.03.2024, 23:26

Головурівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Свята в Україні
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 47
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Березень » 26 » Урок української мови? Цікаво і сучасно!
11:40
Урок української мови? Цікаво і сучасно!

Усе частіше у навчальних закладах персональні комп’ютери, відеопроектори, інтерактивні дошки та мережа Інтернет стають необхідними засобами навчання і є важливими атрибутами для вчителя на уроках. Перед учителями постає питання з’ясувати їхні переваги, які проблеми можна вирішити за допомогою кожного навчального засобу, як використати його раціонально, щоб покращити процес навчання.

12 березня 2018 року на базі Головурівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Бориспільської районної ради Київської області відбувся семінар для вчителів української мови загальноосвітніх навчальних закладів району щодо використання онлайн-сервісів у навчально-виховному процесі. Тема заходу: «Використання онлайн-ресурсів на уроках української мови. Робота з інтерактивною дошкою».

   Учасники семінару відвідали урок української мови у 5 класі «Апостроф. Правила вживання апострофа», проведений вчителем української мови та літератури Ганчарюк Наталією Іванівною.

Під час проведення уроку учитель Ганчарюк Н.І. продемонструвала такі онлайн-сервіси як Kahoot!, Plikers, WordArt.

Онлайн-сервіс Kahoot! дає змогу створювати інтерактивні навчальні ігри, що складаються з низки запитань із кількома варіантами відповідей. Такі ігрові форми роботи можуть бути застосовані у навчанні – для перевірки знань учнів. Цей сервіс повен переваг – він яскравий, соціальний, досить простий для вчителя та цікавий для учнів.

Учням особливо подобається опитування за допомогою Plikers. Цей інтерактивний ресурс дає можливість дітям відповідати на запитання вчителя, використовуючи картки із QR кодом. За лічені хвилини вчитель опитує клас і бачить досягнення учнів та прогалини, над якими варто працювати.

WordArt - веб-сервіс, який дозволяє створити хмару слів з тексту, введеного користувачем або з веб-сторінки з адресою. Хмара може мати різну форму і кольорове рішення. Кожне слово хмари являє собою гіперпосилання для пошуку у Google.

Наталія Іванівна на під час проведення уроку презентувала роботу щодо можливостей використання інтерактивної дошки на уроці української мови. Інтерактивна дошка – це візуальний ресурс, який може допомогти

Учасники семінару зазначили практичну користь проведеного заходу, який сприяв виробленню стимулу й мотивації до подальшої творчої і плідної діяльності педагогів.

 

Переглядів: 778 | Додав: andrei | Теги: школа, сучасно, семінар, Головурів, навчання, українська мова, Ганчарюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: