П`ятниця, 19.04.2024, 11:06

Головурівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Свята в Україні
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 47
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Листопад » 7 » Тиждень підручника
15:54
Тиждень підручника

     З метою збереження бібліотечного фонду, виховання бережливого ставлення та любові до навчальної книги,  як джерела інформації в школі проводився Тиждень підручника.  Згідно плану роботи шкільної бібліотеки, термін його проведення було невимушено перервано канікулами. Отже, дата проведення Тижня припала  на 22-24 жовтня і продовжилась 1-2 листопада.

       В рамках Тижня учні переглянули книжкову виставку альтернативних та експериментальних підручників. Особливо зацікавила дітей експозиція « Під-

ручники, за якими навчалися ваші батьки».

       Цікаво пройшов бібліотечний урок «Звідки до нас прийшла книга» в першому класі. Маленькі учні дізналися про те, з чого виробляють папір, і як багато людей працює над тим, щоб вони мали змогу тримати в руках новенькі підручники.

     Було проведено конкурс на кращу закладку для учнів початкових класів,

який мав за мету не лише безпеку сторінок підручника, а й естетичне

 оформлення виробу. Які тільки матеріали не використовували діти в своїй роботі! Це  кольоровий папір, фольга, стрічки, муліне тощо. А були й такі, які могли й зашкодити книзі – намистинки, ракушки, об»ємні блискітки. Журі визначило призові місця: переможцями конкурсу стали другокласники ( кл. керівник О.М. Форостовська), друге місце завоювали учні третього класу (кл. керівник Ісай Г.Г.), а третє місце поділили між собою учні 1-ого та 4-ого класів.

      Рейд- перевірка стану збереження шкільних підручників залишила приємне враження. Найкраще відносяться до цього початківці. Хоч окремі підручники у них 2002 року видання, та в кожного учня вони обгорнені, підписані, мають закладку. Учнів основної школи ( 5-9 кл), які недбало відносяться до своїх навчальних книжок, не виявлено. Найкращий стан збереження в учнів 8 класу.         

В учнів 10 та 11 класу - нові підручники, тому мають належний вигляд.

Тема рейду – перевірки підручників знайшла продовження в бесіді « Як працювати з підручником» для учнів 4 класу. Учні 7-8 класу оглянули експозицію « Всезнаючі книги». Працювала «Книжкова лікарня». Найкращими

«лікарями» визнано учнів 4 класу.

        Під час канікул вчителі спілкувалися з приводу шкільного підручника та

його проблем: як працюється з дефіцитом підручників, що краще: власний підручник, чи бібліотечний, бути з поганим підручником чи без нього.

        Найприємнішим підсумком Тижня підручника є новина – шкільний бібліотечний фонд поповнився 110 примірниками «дефіцитних» підручників за

рахунок коштів благодійників……   

Переглядів: 1684 | Додав: andrei | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: